Den gröna elen

Detta ska du tänka på inför installeringen
April 14, 2019

Solceller är i särklass den allra mest miljövänliga energikälla som finns ute på marknaden.Många backar trots allt för att införskaffa solceller till sitt hus på grund av den allt för dyra installationskostnaderna. Svenskar är kända för att värna om miljön och det finns säkert många som skulle använda sig av denna energi om priserna skulle pressas ned.

Den gröna elen har väckt ett spirande intresse hos de allra flesta och de är fortfarande din fullständiga rättighet att kunna ansöka om statligt bidrag för att du ska kunna satsa helt och fullt på denna viktiga investering till ditt hem och samtidigt dra dit strå till stacken för miljöns skull. Det visar att dom svenska politikerna har tagit sitt ansvar och vill hjälpa dig att införskaffa en mera skonsam energi. Efterfrågan på detta bidrag har blivit så pass stort att folk står i långa vänteköer. Ett gott råd till dig blir att visa framfötterna och ansök i god tid. Men om du får statligt bidrag har du tyvärr inte rätt att ansöka om ROT- avdraget för själva installationen.

Solpaneler i Stockholm

Stödet ges till både privata och offentliga konsumenter. Regeringen har i sin budget för 2016 avsatt en stor och helhjärtad satsning på solenergi. Det kommer att läggas 390 miljoner kronor varje år på att främja användandet av den miljövänliga elen. Du får dessutom en skattereduktion vid övergången. Viljan finns så den gröna elen kommer ha en lysande framtid framför sig.

Solpaneler i Stockholm

Bland solföljare och solceller

Solceller monteras lätt upp av din valda solpanel firma. Det tar bara en dag att installera och alla takmaterial klarar av att ha solceller. Men det kan finnas undantag, så kontakta din solpanel firma, dom kan svara på alla dina funderingar och dom känner till allt om installeringen och olika taktyper. Det allra dyraste alternativet är att montera upp en solföljare på sitt tak. En  olföljare behöver inte stå på ett tak utan har sin egna ställning och den följer solens vandring över himlen under dygnets alla timmar.

Solceller kommer i olika former. Den form som är vanligast att man installerar på hustak kallas för kristallina kiselceller. Sedan finns det monokristallina och poly kristallina solceller. Skillnaden ligger i sammansättningen och den förstnämnda är svart och har längre verkningstid. Poly kristallina har en blå färgton och är billigast att tillverka.

Solceller och snö

Solceller klarar av vårt kyliga klimat och snö och is kommer inte alls att förstöra dina solcellsmoduler. Genom olika tester som genomförts har man bara konstaterat att vid riktig hård vind och kyla kan dock ramarna runt om solcellen att ta stryk. Det är en nackdel, men det är rätt sällsynt att detta sker. Det har även testat om huruvida mycket snö som solcellerna tål att hantera. Vid dessa frågeställningar ska man vända sig till sina installatörer av solceller och dom vet precis vilket märke som tål tyngden från snön som brukar att packas upp vid vintertiden i Sverige. Det är en god tanke att du gärna kan försöka att skotta av ditt tak med jämna mellanrum så att det inte blir allt för tungt för ditt tak.

Vill du bli uppringd? Lämna ditt telefonnummer här: